Ashley Road

OUR WORK

EXPANDING FAMILY EXPANDS HOME


Ashley Road

THE OVERVIEW

Through years of wear and tear, this property was tired and needed reviving. The owners took this opportunity to transform it into a light and spacious home, with a complete reorganisation of spaces and a state-of-the-art contemporary extension.

THE CHALLENGE

From listening and responding to the clients’ wishes, the principal challenge was to re-design the existing layout so that it worked more efficiently, whilst creating open and light areas with views to the garden. The existing layout was cluttered and cramped for a property of its size. A large double storey rear extension provided no merit to the principal house and functioned very badly.

THE SOLUTION

In order to achieve this dream, permission was needed to demolish and replace the existing double-storey rear extension. Permission was also needed to make alterations to the property’s façade and interior. This required a thorough and effective approach from DyerGimes in order to gain approval from Elmbridge Borough Council.

The style of the new garden extension provides a slick and precise metal panelled finish that enhances the architecture of the house. It was designed to create both a stimulating contrast and a sense of harmony within its setting. Large sliding aluminum-framed glazing allows the internal spaces to be opened to the garden, bringing with it the feeling of space and light.

PROJECT AWARDS

Share this project: