Emperor’s Gate



Emperor’s Gate


Swiss clients Andrew and Frederike loved their period mansion flat so much that they bought the one above and the one below.

The vision was to seamlessly join the three floors together with a beautiful sculptural staircase and to transform the new top floor into a luxurious bedroom suite with balconies overlooking the square.

Japanese gardens in the basement were to act as light wells and allow their young children a space to play outdoors.


The ground floor apartment comprised a large beautifully appointed living room with 3.5m ceiling heights and a series of smaller cellular rooms, including a cramped kitchen and long dark hallway in the centre.

The basement apartments had suffered many adhoc alterations and additions, dark and tired they were in dire need of attention but did at least provide access to a side light well and rear courtyard.

The challenge was to reconfigure the internal structure of all three floors and link them to create a comfortable three story family home.


Dyer Grimes Architects created a stunning centre point to the house bringing the three floors together via a generous atrium and sculptural feature staircase. Our designs provided views and light to the centre of the plan, linking the generous living room at ground floor with the open plan kitchen and dining room, and courtyard spaces in the basement.

The first floor was transformed into a luxurious master bedroom with a bespoke dressing room, designer bathroom, sitting room and a roof terrace – true 6 star luxury.

Our Interior Design team made the most of the original Victorian features on the upper floor, whilst linking them seamlessly with the contemporary basement, complete with polished concrete floors, exposed brickwork and top of the range Italian kitchen.

Through our extensive network of the finest local craftsmen and suppliers, we were able to secure great value for money and the highest quality finishes for our clients.


2014 Interior Design Award Winner – British Homes Awards by The Sunday Times

Share this project: