Parkside

OUR WORK

THE CAR IS THE STAR IN GLASS GARAGE


Parkside

THE OVERVIEW

Our client loved his Ferrari Dino so much that he wanted to be able to gaze at it all day from the comfort of his sofa. His wife dreamt of a secluded terrace of polished teak where she could soak up the sun in peace.

The couple longed for a white Modernist house but their neighbours preferred a period home in keeping with the adjacent Victorian cottages.

Dyer Grimes Architects combined the two to create a truly stunning and unique family home.

THE CHALLENGE

The current property was a mix of architectural styles comprising a 1970s two storey artist’s studio which had been ‘bolted’ on to a small Victorian cottage. The house had two stairwells as well as an enormous tree in the front garden which was protected.

The brief was to deliver a minimalist design which had to be practical for family living. We were also tasked with turning an existing flat roof into a contemporary roof garden.

THE SOLUTION

Whilst the Victorian façade of the building was retained, the whole of the back of the house was removed and rebuilt with white wall render to achieve a modern aesthetic finish. Horizontal slot windows were fitted throughout and a full width sliding stacking wall of glass doors to maximise light and space.

The garage was enclosed with fire-rated glass walls through which the classic Ferrari could be seen from the living room. Our client even re-sprayed his car orange to match the sofa!

A new glass staircase was installed to provide access, via a hydraulically operated roof light, to a stunning decked roof terrace complete with outside shower and kitchen and far reaching views over London.

PROJECT AWARDS

Share this project: