Stonehill Road

OUR WORK

EXPATS RETURN HOME TO RICHMOND


Stonehill Road

THE OVERVIEW

To transform an existing 1930s style home with a contemporary yet sympathetic extension.

THE CHALLENGE

Marie-Kelly and Chris had recently returned from living in Singapore and wanted to re-create a sense of the open plan living they had enjoyed abroad within their 1930s style semi-detached house. The current house had a traditional small room layout with a cramped kitchen, isolated dinning room and conservatory overlooking the street.

Their house was located within the Richmond Conservation Area and as such there was a considerable planning challenge to create a modern extension that would still enhance the area.

New to the area they didn’t know where to find the best local team to achieve their goals.

THE SOLUTION

Everyone from Structural engineers, Services engineers, CAD surveyors, party wall surveyors. council planning officers, estate agents, suppliers and builders were all brought together by Dyer Grimes Architects. Richmond Conservation and Design officers gave full planning approval, maintaining our 90% success rate. Our expert planning consultants and established relationships with local authority planning departments allows us to obtain the planning you need. We even managed to shorten the turnaround time considerably from the usual 8 weeks to just 6 weeks.

We removed most of the ground floor walls supporting them with hidden steel beams. We also designed a full-width glass extension with sliding glass doors to create the desired ‘inside outside’ feeling.

The family was delighted with the expansive feeling of openness and space we created. Dyer Grimes Architects always strives to deliver the ‘wow factor’ you need as well as seeking to add significant value to your property.

PROJECT AWARDS

Share this project: